30 dec. 2012

Årets sista inlägg

Som vanligt har det hänt en del när det går flera månader mellan inläggen. Härmed tänker jag skänka en sista uppdatering för vad som hänt sedan i augusti.På jobbfronten
Har klarat provanställningen och är sedan i oktober tillsvidareanställd. Skönt efter år av lite väl mycket spänning. Men dystra tider råder så det är bara att fortsätta göra ett ordentligt jobb :)

Bostadsfronten
Man får inte ha för mycket pengar över och den senaste tidens trygghetsökning måste givetvis sättas på prov: vi har köpt ett radhus med inflyttning senast i mitten av mars. För att få tillbaka lite trygghet måste vi sälja befintlig bostad först. Vi hoppas att folk är riktigt köpsugna i januari, årets fattigaste månad. När försäljningen väl är ordnad kommer boendekostnaden att hamna i nivå med den nuvarande bostaden, trots nästan dubbla boendeytan och den standard man kan förvänta sig av ett nybyggt hus (färdigbyggt i augusti).

Cykelfronten
Det har blivit relativt mycket cyklat i år. Går inte att jämföra med mitt liv som aktiv cyklist men det är ändå positivt. Pendling till och från jobbet för hela slanten bara.


Årets cykelsiffror:
Distans:
3.773,48 km
Tid:
151:43:35 h:m:s
Medelfart:
24,9 km/h
Under november och december har det blivit sämre ställt med cyklandet. Det beror på att cykeln förfallit en del längs vägen och jag inte hunnit (läs orkat) mecka med cykeln. Sedan i september har jag enbart haft en utväxling när växelreglaget havererade. Jag ställde därför in bakväxeln på näst tyngsta växeln för att få lite fart - men när snön kom har det blivit lite väl tungt. Särskilt i kombination med skivbroms fram som saknar en bricka och därför ligger emot hela tiden och en bakskärm som inte längre går att skruva fast i ramen och som med andra ord hålls uppe med hjälp av bakhjulet. Not god. Så några dagar har det blivit bil istället.

På familjefronten
I maj lade vi en barnbeställning. Vi beställde en flicka och leverans kommer att ske exakt 2013-02-15. Det låter kanske lite lustigt uttryckt detta men vi hade en strategi och agerade efter de teorier som råder och det fungerade faktiskt. I alla fall om vi ska tro barnmorskan. Sen om det är slump eller skicklighet låter jag vara osagt :)


Som någon kanske anar är det mycket förändringar vi ordnat med i år som kommer att leda till konsekvenser under 2013. Det kommer att bli spännande - på alla sätt och vis är jag ganska säker på!

Inga kommentarer: