7 juni 2010

Kulafton


Vad har Apple hittat på åt oss ikväll då? Klockan 19 tror alla att den nya iPhonen presenteras. Hur ska den ta upp kampen med alla konkurrenter som flåsar i nacken och faktiskt ibland också lite strax före?

För någon månad sedan tappade en Apple-anställd en prototyp i en bar - till synes av misstag. Sannolikt var det en försmak av vad som komma skulle. Något sådant har vad jag vet aldrig hänt tidigare. Största blundern i Apples historia eller det perfekta sättet att förvirra alla Apple-fanatiker? Ikväll får vi se.

Vad kan vi förvänta oss? Rykten säger dubbla upplösningen (dubbelt upp i alla riktningar - alltså 4 ggr pixelantalet, 960x640pixlar) mot nuvarande iPhone på skärmen, framåtriktad kamera, en fräckare vanlig kamera med blixt. Vidare anses den få samma processor som i iPaden vilket verkar vara samma processor som i nuvarande iPhone 3GS, fast med nästan dubbla klockfrekvensen (1000 mot 600). Vissa rykten låter meddela att internminnet blir 512 Mb- men varför skulle iPhonen behöva det - om iPaden bara har 256? Kanske för att det kommer en ny iPad i höst? Nja, den som lever sig igenom kvällens liveshow får se! Och se kan ni göra här

(info i huvudsak tagen från
:omiphone.se)

Svenska Macworld förstås: http://macworld.idg.se/2.1038/1.325840
Live-webradio på svenska: http://slashat.se/folj-sandningen-live/
Keynote.se sänder en live textrapportering.
Engadget kommer att sända en liveblogg (personliga favoriten som innehåller mängder av bilder)

iClarified kommer att sända en liveblogg
Macrumors kommer att sända en liveblogg
Gizmodo kommer att sända en liveblogg
GDGT kommer att sända en liveblogg

Mac observer kommer att sända en liveblogg

The Apple blogg kommer att rapportera live

Tibp kommer att rapportera live

Inga kommentarer: