10 juni 2010

Premiär-TT FiskartorpetI dag blev det åka av i Fiskartorpet. Jag körde inte direkt som en gud men väl ganska likt en klocka. En långsam klocka.

Direkt när vi kom fram till Fiskartorpet blev det hårdkörning de fem planerade varven på banan. Jag och Per pratade väl lite väl länge så starten placerades ett gäng meter senare än den egentligen ska vara. Men ska det bli bra tider får man väl offra sig ;)

Per tog halvhjärtat kommandot uppför asfaltsbacken. Jag vet mina begränsningar. In på singeltrack-spåret dröjde det inte länge innan jag blev varse att det uppstått nya smarta spårval med högre möjlig hastighet än tidigare. Gammal som jag är följde jag inledningsvis gamla hjulspår och tappade mark. Snabbt.

Tog in lite på Per i den tunga backen upp mot toppen av slalombacken. Men det var inte mitt eget fel egentligen. Det var Mickes. Från ingenstans dök Micke S upp i skogen och peppade fram världscuptävlingsstämning med pulshöjning som följd. Kanske trodde han att min hjärna - som trodde att benen var trötta och hjärtat påväg ur bröstkorgen - skulle luras till stordåd. Tyvärr gick det inte vägen den här gången. Har väl tränat för lite mentalt eller nåt. Kanske lite för lite fysiskt också. Om vi bortser från tre hårda dagar i rad nu helt plötsligt och oväntat.

Den där känslan som Micke skrivit om på sin blogg några gånger i år ville inte infinna sig. Känslan att man bara kan köra på och få valuta för det hela. Nejdå. Här fick jag inget gratis. Micke hängde med mig och gav mig feedback. Jag trampade för lite. Det är klart, trampar man bara 70 procent av varvet kan man inte köra 100 procent snabbt :) Får bättra mig.

Per körde blixtsnabbt - med förra årets tider mätt - och har nu bara en halvminut ner till drömgränsen 45 minuter för 5 varv. Själv har jag spännande utvecklingsmöjligheter framför mig. Drygt ett par minuter krävs för att jag ska nå drömgränsen. Men hej vilka jämna tider jag fick bortsett från första och sista varvet. Andra, tredje och fjärde varvet körde jag på 9:29 styck. Bra på sitt sätt. Men tyvärr tävlade vi inte i att köra jämnt - utan att köra fem varv på kortast möjliga tid. Nästa gång kanske jag är med i den tävlingen också :)

2 kommentarer:

STIZZE sa...

Många verkar träna i fiskartorpet, är det för det ligger hyfsat nära hem, eller för att terrängen/banan är ovanligt bra?

Nått du skulle rekommendera? Jag bor söder om stan.

Steffoboy sa...

Det är en krävande bana som ligger bra till för många. När många också kör öppet finns chansen att jämföra sina tider :)