1 feb. 2016

Playa Del Carmen

Vi tog ju en sväng till Playa Del Carmen i dag. Och vi kikade faktiskt även på annat än elmätare. Det blev även lite shopping. 

Dödskallar överallt. Antoaneta var inte så road av det som jag. Synd för det vore nog kul att ha ett fejkkranium hemma i prydnadshyllan. 

Ganska kort stund efter att vi kommit in i stan blev vi stoppade av en kille som sa att han jobbade på hotellet vi bor på. Han var ledig i dag men hans mamma hade en butik i stan. Vi "lurades" in i den och kände oss nog en aning manade att köpa något. Det gjorde vi. Det var lättare att pruta än i Egypten men taktiken hade sina likheter. 

Vi vet ännu inte om killen som stoppade oss faktiskt jobbar på hotellet - men en hyfsat lyckad taktik! Vi ska hålla utkik - för vi kände nog ärligt talat inte igen honom där när han stoppade oss. Men sånt säger man ju inte...
Massor med "lastcyklar" i stan. Imponerande.
Vi fick även lite kultur. En cermoni med utklädda herrar i något som nog var en Maya-tradition. Sen samlade de in pengar från folk. Vi gav. Vi var nämligen mer imponerade av det vi fick se än traditionen vi får se i Sverige - "sitta-på-marken-vid-butiksentré-&-hålla-fram-en-kaffe-muggs-uppvisningen".
Schysst plats också. Film kommer från händelsen.
Sen blev det shopping resten av da'n...


Inga kommentarer: