1 maj 2011

Valborg vid världens minsta majbrasa


Vi siktade på Tornparken och hamnade i Duvbo. Det första stället hade ingen majbrasa trots information om detta. Väl framme vid alternativ II hittade vi en skrattretande majbrasa.

Det blev en rejäl promenad i det ovanligt kyliga vädret. Temperaturen under tio grader och kyliga vindar bet i kinderna. Vi såg en hel del fina hus längs vägen. Duvbo är nice. Men inte billigt om man inte står ut med att bo i ett ruckel. Nåväl nu var det ju inte hus vi skulle prata om.

Vi följde strömmen av folk för att hitta brasan. Få verkade ha riktig koll på vart den låg men fram kom vi. Massor av folk. Vid "uppfarten" till brasan som låg på högsta punkten i omgivningen fanns en skylt som räddningstjänsten antagligen skrivit. I stort sett gick meddelandet ut på att majbrasan absolut inte fick bli större än vad den redan var med tanke på brandrisken - antar jag.

Uppe på toppen fanns brasan. Yeah right. I stort sett en grill med ovanligt stor yta. Högsta höjd 3 decimeter? Komiskt men vi fick ju i alla fall se en eld. Vi stannade inte länge. Vi hade ju redan sett botten av brasan. En halvtimme efter tändning var höjden av brasa ungefär vad den brukar vara dagen efter... Men men brandsäkerhet framför allt!


Inga kommentarer: