4 apr. 2011

Led på IkeaI ledet att ytterligare spara el har fokus efter bergvärmeinstallationen flyttats till belysningssidan. Upplyst som jag är har siktet riktats mot Led-belysning.

- Lysande!, tyckte jag det var när jag av en slump hittade Led-lampor på Ikea.

Som jag har sökt efter Led-lampor på ikea.se utan resultat hittills. Men så låg de plötsligt där i en hylla på riktiga Ikea och frestade. Så det blev en liten chansning. Initialt är det nämligen en ganska stor mental backe att forcera om man ser på priset. Långt ifrån billiga grejor, även om Ikeas ligger bra till jämfört med många andra sajter jag kikat på. Men eftersom jag egentligen tycker det är dumt att betala för jordelivets mest självklara avfallsprodukt (värme) tvingade jag mig själv att svälja några gånger extra och blunda för prislappen.

Nu blev just den här sagans slut mindre lysande än jag egentligen tänkt mig. Antagligen skulle jag behövt Led-lampor motsvarande 15W totalt för att ljusstyrkemässigt ersätta glödlampornas 75W men pga det ringa utbudet på Ikea lyser nu blott 5,4W i hallen. Men vi ville ändå ha lite mindre ljust i hallen så det blir nog ett skapligt ljust slut ändå :)