25 dec. 2009

God juldag

För att mentalt klara kvällens julmiddag i kommunikationsdimman tog jag med Mario på en promenad i kvarteren mot "den konstgjorda sjön". Det var jättevarmt och jag vinterklädd med Mario påpälsad i babybjörnen mot magen min.


Det är nämligen farligt för barn att inte vara varmt klädda i Bulgarien. Häromdan uppvisade Mario tecken på förkylning. Antoanetas bror och mor har varit förkylda hela tiden vi varit här med hostande och snörvlande dagarna i ända. Men det var såklart den brutala promenaden till Svarta havet (2,5 km) vi gjorde dagen före symptomen som var boven i dramat. Alla vet ju att förkylning ligger och ruvar i kyla och att inkubationstiden är ungefär noll minuter när stackars barn påpälsade utsätts för den elaka köldbakterien (-2 grader sisådär).

Dagens promenad var inte så rolig så den blev en halvtimme kort. Lera överallt utanför bilvägarna bortsett från parkvyn på bilden och bilar som parkerat på trottoarerna. Smygande vilda katter, halvskumma ungdomsgäng som enhetligt svartklädda högljutt stryker omkring och smäller smällare. Och så jag med barn på magen som bara behövde få lite (avgas)luft...

Inga kommentarer: