18 apr. 2011

Produktivitetshelg


Blev mycket gjort i solskenet i helgen. Först blev tvättstugan klar och sedan blev vi nog bland de första att plocka fram utemöblerna.

Det tog ungefär en vecka att renovera tvättstugan. Från lös färg i taket och äckligt gula väggar till läckert vitt. Det vita breder ut sig. Och det passar särdeles bra i ett mörkt källarutrymme. På tur står rensning av förrådet.

På utsidan var det värsta energikicken att solen och värmen kommit till Stockholm. Praktiskt taget hela söndagen ägnades åt att lufta gräsmattan från gamla löv och annat skräp samt att utöka den praktiskt användbara ytan av vår uteplats. Ungefär halva tomten har prytts av ogenomträngligt buskage, en gammal kompost (sophög) och solskymmande träd.

På energifronten för huset är det nya att någon värme inte längre behöver skapas dagtid. Det ser med andra ord ut som att min budget för föreningen fortfarande håller. En elförbrukningsminskning med 65 procent för närvarande. Och nu visar sig de energiläckande fönstren från sin, nåja, bästa sida. Det är lätt över 25 grader varmt inomhus när solstrålarna istället för kylan släpps in...

Inga kommentarer: