19 apr. 2010

Iphone (G) 4 (?)


Verkar som någon råkat tappa en Iphone av nästa generation på en bar. Bara klantigt eller medvetet läckt är frågan.

Fräckt är det i allafall och tekniksajten gizmodo.com har typ nästan bokstavligen satt tänderna i den. Följdaktligen har de plockat isär den i dess beståndsdelar och tydligen gillar de vad de ser. De flesta rykten går tydligen att passa in i enheten - men givetvis har Apple nyttjat sin formidabla finess att kunna radera allt innehåll på distans. Telefonen de hittat fungerar nämligen inte - längre.

Nyheter i korthet:

Betydligt högre upplösning på skärmen 960x640 pixlar (ryktas det) Innan den upphittade enheten slocknade uppfattades skärmen vara mer upplöst men siffrorna är inte bekräftade.

Kamera på framsidan och antagligen bättre kamera på baksidan - med blixt!

Bättre batteri. I allafall 16 procent större...

Tunnare: Mindre än en centimeter tjock men tre gram tyngre än nuvarande Iphone 3GS (140g).

Glas eller annat keramiskt material på baksidan. Inget aluminium nu heller alltså. Om vi bortser från en list som går runt dess tjocklek.

Inga särskilt runda former längre. Verkar som Apple börjar gå bort ifrån sin designtrend med avrundad underdel alltså? Jag har aldrig varit ett fan av baksidan på Iphone.

Spännande - nu återstår att se om det verkligen är den äkta uppgraderingen - den 4:e generationens Iphone (som troligen inte har 4G-uppkoppling).

Inga kommentarer: