15 feb. 2010

Lågpuls i snöpuls

En av helgens nyheter var att jag, Per och Edin körde ut mot Ekerö på oplogade cykelvägar. Men även om det ofta gick segt var det inte det värsta för min del.

Segt före och Edin körde snabbt med fin - men överrörsbucklad cyclocross. För mig och Per gick det nog en aning tyngre. Svårt att säga om det berodde på att vi gamlingar var dåliga och Edin bra eller om det hade med cykeltyperna att göra.

Mitt problem var nog troligen att en flytt (där jag dock bjöds på rejäl måltid!!), en födelsedagsfest och en sen bowlingmatch gjorde att jag glömde bort att äta. I princip blev det frukost, flyttmåltiden och några nödmackor efter klockan 23:30 dagen före. Då blev det lämpligt att åka ut mot mina närmare trakter, Ekerö, så att passet kunde hållas kort. För min del.

Det blev trots de halvdåligt plogade vägarna ett fint pass med grabbarna. Ovanligt många glada människor på vägarna som hälsade och skrattade. -Åt Edins mäktiga skägg med tillhörande istappar? Exempelvis hittade vi en före detta landslagsman i landsvägscykling från 60-talet ute på Färingsö som kom och snackade med oss om nutid och historia på cykelfronten.

Matbristen gjorde sig påmind. Som vanligt är Edin utrustad med energikakor och bjöd generöst på en till mig och Per under vår återresa mot Drottningholm. Kanske ville han ha mera fart på oss? Lite energi satt fint men när våra vägar skiljts vid Brommaplan och jag hade ungefär en kilometer kvar gick tempot ned rejält för mig. Tom i blicken pressade jag på sista backen med 13 km/h på cykeldatorn. Segt var ordet i dag. Kanske därför jag bräckte Per i lågpuls för första gången i år :) Men nog också för att jag har börjat få tillbaka min legendariska puls-återhämtning...

Sträcka: 61 km, Tid: 3h05 min, Snittpuls: 138 s/m

2 kommentarer:

micke sa...

Den som spar den har!!! tänk på att du har en innestående flyttmåltid att kassera in från mig, minst!

Steffoboy sa...

Haha, yeah! Fick alltid lära mig att det var bra att spara som barn :) Det verkar ju stämma!