31 dec. 2008

Gott nytt år!

Snart är det nytt år. Och hur kan man bättre förnöja sig på nyårsafton än genom att ta en sväng med cykeln i glatt sällskap?

Det blev sovmorgon till kl. 10:57. Det betydde att jag hade en timme på mig att ta mig till Liljeholmsbron. The place to be nuförtiden i cykelsammanhang. Först fanns lite att stå i:

1) vakna
2) Äta frukost
3) Get dressed for cykelsuccess
4) Fixa den sega frambromsvajern
5) Få upp pulsen i 180.

Allt gick utmärkt utom att fixa frambromsvajern. Det tog lite tid. Körde med den väl beprövade men av många ratade "5-56-metoden". Istället för att byta vajrar och höljen tar jag sprejburken med (lösningsmedlet) 5-56 och rengör vajern. Funkar utmärkt och både vajrar och höljen får en låååång livslängd. Antagligen är det jättebra för miljön också. Pluspoäng.

Själva cykelpasset var en solskenshistoria. Visserligen förmörkade hjärndöda fotgängare endel men i huvudsak gick det att hålla humöret på topp. Det blev en cykeltur där ämnet programmering avhandlades efter respektives förmåga. Elvis som också skulle ha hängt med hade drabbats av förhinder. Han hade råkat slingra in sig i ett par långa ben. Så kan man också välja att roa sig på en nyårsafton :)

Nu bär det snart i väg på mera traditionellt firande. Gott Nytt År!

2 kommentarer:

Per Kumlin sa...

Ja det var ett trevligt och lugnt pass innan nyårsfirandet. Elvis får ta sig i kragen och inte slingra sig iväg med att han har ett par långa ben runt sig....;o)

Steffoboy sa...

Ja ett gott slut på året kan man säga!

Haha, ja Elvis kan då hitta på de mest förbluffande ursäkter. Det värsta är väl att de troligen inte är undanflykter :)