20 okt. 2008

Egyptenbilder

Sådärja, nu finns några bilder från min semster i Egypten. Men ännu är bara en bråkdel upplagt. Busy man. Det är inte bara så att jag är brutalt lat. Nejdå, det är också så att alla bilder hamnat i en otrevlig turordning - som inte är datumordningen. Och dessutom är det strax bokslut för min klubb. Jag kan tjalla att jag inte registrerat en enda verifikation. Däremot har jag lyckats lägga upp alla konton dag i redovisningsprogrammet. Mycket onödigt arbete för att jag inte fick med mig rätt backup från tidigare kassör. Det hoppas jag löser sig.

En annan kul grej var att jag lyckades reducera antalet bilder från semestern till runt 300 stycken. Då märkte visade det sig att snorklingsdagen var borta ur fotosortimentet. Det går ju inte! Så hur ska jag göra för att snabbt kunna lägga in bilder som ligger i nummer - men inte datumordning? Det är fett viktigt att bilderna hamnar på rätt dag tycker jag!

Bonusbilden: utsikten från det femstjärninga hotellrummet i Kairo :)

2 kommentarer:

Per Kumlin sa...

Coolt ni han med både Luxor och Kairo.
Vi stod och valde mellan dom och enligt ryktesvägen skulle Luxor vara bättre plus att det var halva priset för oss så det blev luxor. Synd att vi inte kunde tajma samma dag. Vilken tyckte du var bäst av dom resorna?

Steffoboy sa...

Japp, det var coolt! För oss var det näääästan lika långt till båda städerna. På ett sätt håller jag med din rykteskälla: rent arkeologiskt var Luxor mera spännande än Kairo och betydligt lugnare på försäljarfronten.

Ja, det var synd att vi inte reste samtidigt. Det hade varit kul att ha varit där samtidigt som er. Hade vi besökt samma semesterort hade jag säkert lyckats köra lite gocart och fyrhjuling också. Nu blev bara slappa aktiviteter :P

Av resorna Luxor och Kairo tyckte jag Kairo var bäst. Antoaneta gillade Luxor bäst. Men jag tyckte Kairo var spännande för att det var så annorlunda allt jag varit med om tidigare. Extremt dålig luft, extremt mycket bilar. "Galna" trafikbeteenden. Extremt många och rejält skickligt bedragande försäljare och alla döda hästar, får och sopor som rann med Nilen...

I Kairo besökte vi världens näst största marknadsplats. Det var väl sisådär ungefär stort som Norrmalm med Gamla-stan-trånga gator fullsmockade med saker att köpa från marknivå upp på flermeters höjd. Från det vanliga krims-kramset till bilreservdelar. Nästan omöjligt att inte bli stoppad av försäljarna som ville kränga skit :)

Ska bli klar med reportaget när bokslutet är klart. Då får du se Kairo - men inte marknaden - för jag vågade inte ta fram iPhonen :)